maandag 21 oktober 2013

Runningtherapie in de Spil!

0 reacties
 
Runningtherapie - Wat is het?

Runningtherapie is het gebruik van hardlopen om de psychische conditie te verbeteren.
Het hardlopen wordt opgebouwd tot een niveau dat een ontspannen duurloop van een half uur (of meer) mogelijk is. Vanaf het begin is een gouden regel: ga het lopen zó opbouwen dat het prettig voelt. Dat geldt voor de manier waarop, het tempo waarin je loopt, de afstand en de tijdsduur.

Statistieken laten zien dat veel mensen in onze moderne maatschappij last hebben van stress-gerelateerde klachten. Dat heeft verschillende oorzaken, maar de kern is gelegen in het feit dat de druk om te presteren hoog is en de aandacht die mensen voor zichzelf hebben en voor wat prettig voelt gering is.
Als we onszelf voor een langere periode boven ons niveau belasten, ontwikkelen we klachten, van fysieke en psychische aard. Om daar iets aan te doen staan ons meerdere wegen open. Een van de wegen is wandelen en hardlopen. Wetenschappelijk onderzoek laat overtuigend zien dat regelmatig bewegen de mens goed doet. Dat brengt een aantal processen in ons lichaam op gang, die stoffen produceren, waardoor we ons prettiger gaan voelen. Regelmatig bewegen geeft een toename in conditie en zelfvertrouwen en een afname van onzekerheid, angsten en depressie.
Het is aangetoond: we kunnen letterlijk de stress uit ons lijf lopen.

Wil je het lopen opbouwen onder begeleiding?

Bel naar de Spil. Ik loop met je mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff